Fotoalbum

Det er hvad der venter os sommeren 2010.

Vi skal padle Mountain River over en strækning på ca. 300 km. Over strækningen er der et fald på ca. 1000 meter. Vi slutter turen i Mackenzie River.  Der venter os nogle spændende udfordringer. Floden går for at være hurtig og en samtidig er det en teknisk flod.

Der er byttet lidt ud på besætningen, siden ideen om vores tur blev født. Vi bliver nu 6 på turen.

Følg med her på siden. Vi opdatere løbende om turen.


Vi er nu nået så langt, at flyeplanen er ved at være på plads. Vi flyver fra Danmark til Chicago fredag den 16. juli om eftermiddagen. Kort mellemlanding hvorefter vi flyver til Edmonton, hvor vi lander sent om aftenen. Dagen efter flyver vi til Norman Wells. Søndag den 18. juli flyver vi ud til Mountain River og vores tur starter.  Fredag den 30 juli er vi tilbage i Norman Wells. Vores tur slutter med 1½ døgn i Chicago inden vi flyver hjemad den 2. august.

Her er lidt information om hvad der venter os.
Mountanin River har nogle meget spændende områder med stærk strøm. Strømmen (fossernes) styrke afhænger selfølgelig meget af vandstanden. Floden kan gå fra klasse 1 til 3 og 4. Ved stærk strøm kræver det hurig og præcis padling. Men under normale omstændigheder, er der mange sjove strømfald på floden med stor varitet i den måde floden har dannet strømfaldene. Er vandstanden høj, er det selvfølgelig mere vanskeligt med høje bølger med pågående vand og strømhvirvler. Heldigvis skal vi øve os på floden, før vi sejler ud. Vi skal øve forskellige manøvre med kanoen, og egnetlige redningsaktioner. Alle kanoerne er forsynet med spray deck, så der ikke kommer vand ind i kanoen.
På vores tur får vi to meget rutinerede guider med, så vi er i sikre hænder.

http://www.youtube.com/watch?v=o1eXHc71rOU

I kan prøve at gå ind på denne side. Det er en film fra andre, som har padlet Mountain River.

Hvis I klikker ind på denne side er der kort over området, hvor Mountain River ligger.

http://www.blackfeather.com/dest_yukonnwt.htm

Denne sider fortæller mere om vores flod. Der er også et flot slideshow. Outfitter firmaet Black Feather er det firma, som arrangerer vores tur. De stiller to guider til rådighed. De planlægger indkøb af mad til den ca. 14 dage på floden.

http://www.blackfeather.com/canoe/canoe_mountriver.htm

Her er en et lille slideshow med flotte billeder fra floden.

http://www.nahanni.com/slideshow/mountain/

Her er en fin film om livet på floden.

http://www.nahanni.com/videos/?vid=12

På denne side er der (på engelsk) en del oplysninger om Mountain River.

http://www.nahanni.com/trips/mountainriverraft/